Startsida / INSIKT Versionshistorik

INSIKT 9.2

Säkerhet vid inloggning

INSIKT blockerar nu automatiskt en användare tillfälligt efter flera misslyckade inloggningsförsök. Detta för att förhindra intrångsförsök. Användarkontot låses automatiskt upp efter 10 minuter. En administratör kan få en notifikation om att ett intrångsförsök har skett.

Användare kan nu få en notifiering via e-post när en ny/okänd enhet loggar in i INSIKT. Det sker endast första gången användaren loggar in från en dator eller mobil enhet. Tanken är alltså att användaren ska reagera om det kommer ett sådant mail utan att hen loggat in via en ny enhet.

Tvåstegsverifiering

Tidigare har det varit möjligt att använda tvåstegsverifiering (2FA) med externa inloggningstjänster men nu stöds det även tillsammans med INSIKTs egen inloggning. INSIKT använder sig då av vanlig inloggning med användarnamn och lösenord och därefter ett extrasteg via en kod från en app på en mobiltelefon.

Administratören kan välja om 2FA krävs för alla användare eller om det är valfritt. Administratören styr också hur länge en enhet ska ”kommas ihåg” och endast kräva användarnamn och lösenord.

Läs mer om användarupplevelsen med tvåstegsverifiering här.

Förbättrad rapportpanel i INSIKT Analys

Rapportnavigeringen i vänsterpanelen i INSIKT Analys är förbättrad och snabbare. Att navigera bland och söka rapporter är snabbare och det är nu möjligt att dra och släppa för att ordna rapportfavoriter i önskad ordning.

Länkar i text och beskrivningar

Nu finns det möjlighet att lägga till länkar till andra system i t ex aktivitetsbeskrivningar i projektprocesser, ”Dela rapport”-meddelanden, kommentarer, rapportinstruktioner mm.