Visma förvärvar Trimma och stärker sitt erbjudande inom beslutsstöd och verksamhetsstyrning

Visma förvärvar Trimma AB som utvecklar och levererar verktyg och tjänster inom beslutsstöd, analys och budgetering. I och med förvärvet stärker Visma sitt erbjudande inom business intelligence till medelstora företag och offentlig sektor.

– Vi har sedan en tid tillbaka letat efter rätt leverantör inom detta affärsområde. Med Trimma och
produkten INSIKT får vi en komplett lösning för verksamhetsstyrning och beslutsstöd, vi har redan idag flera gemensamma kunder. Vi är mycket glada över att ha lyckats förvärva ett snabbväxande företag med en av marknadens mest framgångsrika produkter, säger Carola Lissel, vd för Visma Software.

Många möjligheter
Visma har många olika affärssystem, lönesystem och andra affärslösningar i sin portfölj. Förvärvet av Trimma och produkten INSIKT innebär ett starkt komplement till de befintliga produkterna. Trimmas INSIKT kommer i första hand att levereras ihop med ekonomisystemet Visma Control och Visma PX, men också till de kunder som använder Visma Business.

– Tillsammans med Visma har vi nu fått en fantastisk möjlighet att leverera våra lösningar till många fler kunder och branscher. Visma kommer att tillföra kunskap och resurser som bidrar till vår förmåga att leverera bättre lösningar för våra kunder, säger Andreas Forsberg, vd för Trimma AB.

Bevara och utveckla
Verksamheten inom Trimma skall med befintlig ledning drivas vidare som ett separat dotterbolag som rapporterar direkt till koncernledningen i Norge. Bolagsnamnet Trimma och varumärket INSIKT kvarstår, affären påverkar inte befintliga avtal och affärsrelationer.

Pressrelease
Nedan finns länken till pressreleasen:

http://www.mynewsdesk.com/se/visma/pressreleases/visma-foervaervar-trimma-och-staerker-sitt-erbjudande-inom-beslutsstoed-och-verksamhetsstyrning-1293930

Om Visma
Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

För mer information, kontakta:
Carola Lissel, vd för Visma Software AB, 0704-266116, carola.lissel@visma.com
Andreas Forsberg, vd för Trimma AB, 0706-477710, andreas.forsberg@trimma.se